Kiadós dolgok
---------------------------------------------

Nem árulunk el titkot, ha megsúgjuk: az Állati Ábécék kiadója az Artemisz. A soproni illetőségű kiadót - amelynek már a címe is meseszerű - Rakovszky Zsuzsa és Turbuly Éva alapította a minap, 2006 őszén. A munkába barátokat és családtagokat is bevonva arra szövetkeztek, hogy értékes és érdekes köteteket adjanak a felnőttek és a gyerekek kezébe. Úgy hozta a sors, hogy a 9. kötet címlapján is az István és Ervin név szerepel...

Artemisz Kiadó
Honlap, kedvezményes
megrendelési lehetőséggel:
Artemiszkiado.hu
Cím: 9400 Sopron, Macskakői u. 13.

Az Artemisz első 8 kötete

Zsubori Ervin-Tenke István:
Állati Állati Ábécé

Miért ődöng az ásóbéka a kirgiz sztyeppén? Ki szarvazta fel a paradicsommadarat? Mit csinált a csincsilla az oposszummal? Hogyan kerülhetne ki a gödörből a muslinca? Mi okból pityereg a szajkó? E könyvből mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk - sőt, még cifrább dolgokra is!

Godina Mónika: Lóg a lába, lóga

Mondókák és ölbeli játékok Godina Mónika gyógytornász és gyakorló anyuka prezentálásában. Szülőknek, nagyszülők, unokatesóknak és szakembereknek, Jordán Katica vidám rajzaival.

>>Recenzió az ArnolfiniBlogban

W. B. Yeats: A megbabonázott puding

Meghökkentő, fantasztikus történetek gyűjteménye "jóemberekkel", tündérekkel és bűbájosokal, az ír gondolkodásmód és mentalitás jellegzetes teremtményeivel. Válogatta és fordította Rakovszky Zsuzsa; borító és könyvterv: Lakner Zsuzsa.

>>Recenzió az ArnolfiniBlogban

Turbuly Lilla/Lakner Zsuzsa: Titkosírás

A már majdnem hatéves Pepe kalandjai piócákkal, porcicákkal, hosszú- és rövidhajú lányokkal, no meg a nagyokos Zsoltival a svéd gyerekversek stílusában, Lakner Zsuzsa különlegesen szép kollázsaival.

>>Recenzió az ArnolfiniBlogban
>>Recenzió a Figyelőben

Elizabeth Gaskell: Cranford; Egy orvos orvos vallomásai

A XIX. századi angol írónő két kisregénye. A Cranford egymással összefüggő elbeszéléseiben a szerző gyermekkora városának, Knutsfordnak, és a városka jellegzetes figuráinak állít emléket. Az Egy orvos vallomásai pedig a fenti kisvárosi közegbe került fiatal doktor mulatságos és szívszorító pillanatokban egyaránt bővelkedő beilleszkedését mutatja be.

Rakovszky Zsuzsa - G. Kristóf Éva:
Ismered-e? Füvészkönyv gyerekeknek 1.

G. Kristóf Éva illusztrációi az erdő-mező huszonnégy jól, vagy nem is annyira jól ismert növényét mutatják be, festőrekettyétől kányabangitáig. Mindegyikről elmesélnek egy rövid történetet, melyek Rakovszky Zsuzsa felnőttekhez is szóló gyerekverseiben kelnek életre.

Turbuly Lilla: Üveghold

Feszes, izgalmas cselekményű regény az ügyvédi irodák és bíróságok sokakat érdeklő, titokzatosnak tűnő világáról.

Elizabeth Gaskell: Észak és Dél

Margaret Hale, egy dél-angliai lelkész lánya családjával egy északi iparvárosba, Miltonba költözik, és rákényszerül arra, hogy szembenézzen a környezetében zajló fájdalmas, sokszor tragikus eseményekkel, hogy hirtelen felnőjön, és minden erejével segíteni próbáljon a körülötte élőknek. Történetet szerelemről, helytállásról, a XIX. századi Anglia sokszínű világáról - első ízben magyarul, Rakovszky Zsuzsa ihletett fordításában.