Szerzőfirtató
---------------------------------------------

A hír igaz! Megjelent Zsubori Ervin és Tenke István új könyve,
az Állati Növényi Ábécé! Ezen nincs mit szépíteni!

---------------------------------------------

Talán még sokan emlékeznek, hogy 2009 őszén debütált a két szerző Állati Állati Ábécé című kötete, amely akkor mozgalmas körülmények között látott napvilágot. Ezt is nehéz lenne vitatni.

Az viszont nem felel meg a valóságnak, hogy a szerzők
bizonyos figurákat önmagukról mintáztak volna!
A dolgok sohasem ilyen fekete-fehérek...

Zsubori Ervin -- Tenke István

Komolyra fordítva

Tenke István: az illusztrátor
1963-ban született Kisvárdán. Iskoláit Dombrádon, Nyíregyházán és Budapesten végezte; 1988-ban szerzett építészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. Jelenleg építészként dolgozik, a Kavi-Art Kft. vezetője. Elektrografikus; festmények, rajzok, illusztrációk, szitanyomatok, díszlettervek is kötődnek a nevéhez. Kiállítások, nemzetközi fax-akciók és művészeti projektek szervezője és résztvevője. Családjával Budapesten él; két gyermekük van: Gergő és Máté.

Zsubori Ervin: a szövegíró
1961-ben született Kiskőrösön. 1985-ben közgazdász, 1987-ben pedig újságíró diplomát szerzett Budapesten. 1991 óta a Figyelő hetilap munkatársa, 1997 óta vezetőszerkesztője. Elektrografikus; mese- és versírással, fotózással, könyvtervezéssel és webdesignnal is foglalkozik. Feleségével, Horváth Irával, 1993-ban létrehozta az Arnolfini Archívum családi alkotócsoportot; ennek keretében több galéria, könyvsorozat és fesztivál szervezője, működtetője. A 2007-es Mesefesztivál díjazottja. Családjával Szigetszentmiklóson él; két gyermekük van: Eszter és Barnabás.

Mindketten
1987 óta barátok és alkotótársak. Az Árnyékkötők alkotócsoport alapító tagjai, illetve az Árnyékkötők co-media művészeti folyóirat alapító szerkesztői (Dárdai Zsuzsával és Saxon-Szász Jánossal). Kárász Évával közös mesekönyvük 1990-ben jelent meg a Cserépfalvi Kiadónál, A koldus, aki aranyat tüsszentett címmel.

Állati Állati Ábécé című közös kötetük 2009. november 25-én jelent meg, az Artemisz Kiadó gondozásában. Egy évvel később, 2010. november 11-én, ugyanennél a soproni kiadónál jött ki annak ikerkönyve, az Állati Növényi Ábécé.