Szimpi linkek
---------------------------------------------

Nem kell magyarázni, hogy a soproni Artemisz Kiadó jelenleg a legkedvesebb helyszíneink közé tartozik a magyarországi könyves birodalomban, élén az egyik felelős kiadóval, Turbuly Évával, aki Állati Állatainkat szinte első szóra befogadta.
Az Arnolfini Archívum reneszánsz családi alkotócsoport, amely különböző élet- és képzőművészeti ágakban kíván kreatív módon megmutatkozni önmaga, valamint szűkebb és tágabb környezete előtt. Tagjai: Horváth Ira és Zsubori Ervin. Alapítva: 1993-ban. Ez a honlap is e megmutatkozások egyike.
Kedves barátunk, a Stuttgartban élő tipográfus, mail-artiszt, kollázsművész és kreatív világpolgár, Lakner Zsuzsa, magyarán Susanna Lakner nélkül az Állati Állati Ábécé aligha tartana ma itt, ahol tart.
A pécsi illetőségű MárkusZínház - az Arnolfini Fesztiválok hivatalos udvari bábszínháza - két csodálatos ember, Pilári Gábor és Vajda Zsuzsa világraszóló produkciója. Zsuzsa volt az, aki annak idején barátaival megzenésítette az Állati Állati Ábécéket.
Fotók, rajzok, képregények, valamint saját tervezésű ékszerek is láthatók Zsubori Eszter honlapján. A névazonosság nem véletlen: Eszter neve - Barnabás, Gergő és Máté mellett - ott van azon négy név között, akiknek a szerzők ajánlják az Állati Állati Ábécéjüket.
Titkosírás címmel jelent meg az Artemisznél Turbuly Lilla gyerekverskötete, Lakner Zsuzsa időutazásra hívó, míves kollázsaival. Az első kapcsolatfelvétel a kiadóval 2008 novemberében egy e könyvről írt lírai recenzió kapcsán történt.
A látótávolságunkon belüli internettáj legjobb gasztroszekciója a "saját levében" elnevezésű blog. Szerzője - a nevét nem mondjuk ki - nem csak panírba vagy sörtésztába, hanem történetbe és történelembe is ágyazza gusztusosan fotografált ízkölteményeit, amelyek körül rendre ott sertepertél egy kismacska is.
Boldizsár Ildikó mesekutató, meseíró, etnográfus Meseterápia című oldala arra bizonyíték, hogy a mesék csodálatos erejével gyógyítani is lehet.
A New York-i illetőségű Jardin Galerie a legifjabbak alkotásaira koncentrál, s rendszeresen rendez kiállításokat gyerekek rajzaiból, festményeiből. Magyarországi partnere az Arnolfini Archívum, így mások mellett az Állati Állati Ábécé szerzőinek csemetéi is többször szerepeltek már a tárlatain.
A 2001 őszén indult, hiánypótló folyóirat, a Sándor Csilla szerkesztésében megjelenő Csodaceruza honlapja a gyermekirodalom összes érintettje - kiadók, írók, illusztrátorok, kritikusok, terjesztők, és nem utolsósorban olvasók - számára kötelező olvasmány. Valóságos mesetőzsde, az Óperenciás tengeren innen, és túl.
Az egyik legzseniálisabb neten elérhető flash játék a Samorost - gyönyörű rajzok, sziporkázó ötletek, kellemes zene. Vigyázat! Rabul ejt!